Meer over Rotary

Rotary's Kernwaarden

Rotary's kernwaarden:

Kameraadschap, Integriteit, Leiderschap, Service aan de gemeenschap en Diversiteit.

Landelijke campagne Rotary Nederland gestart

Medio oktober is een uitgebreide publiciteitscampagne gestart van Rotary Nederland.

Met onder meer enorme billboards langs de belangrijkste Nederlandse snelwegen wordt de aandacht getrokken voor het werk van Rotary.

Ook is er een speciale website gemaakt waarop u veel informatie vindt over projecten en activiteiten van Rotary.

Ook ons Micro Financieringsproject in India wordt hierop gepresenteerd.

De eerste Rotaryclub is gestart in 1905 in Chicago. De Initiatiefnemer was Paul Harris, een zakenman en advocaat.

Het concept van een vriendschappelijke bijeenkomst waarin de deelnemers elkaar van advies kunnen dienen, en men de problemen en noden in de samenleving bespreekt en oplossingen zoekt, sprak toen aan en is nu nog steeds de kern van wat er in iedere Rotaryclub gebeurt.

Op dit moment zijn er ca. 32.000 clubs met meer dan 1.2 mijoen leden in 166 landen actief.. Rotary is de grootste internationale organisatie ter wereld die goede doelen sponsort.

Een van de billboards die de aandacht trekt voor het werk van Rotary:

www.rotaryhelpt.nl

Meer dan dertig jaar actie !

Het belangrijste Rotary-programma waaraan alle clubs over de hele wereld bijdragen, is 'End Polio Now'. Met duizenden vrijwilligers worden jaarlijks miljoenen kinderen gevaccineerd.

Sinds 1985 zijn meer dan twee miljard kinderen met druppels gevaccineerd tegen polio.

Polio is op dit moment bijna geheel verdwenen uit de wereld. Maar het blijft noodzakelijk om deze actie voort te zetten omdat terugkeer van deze verschrikkelijke ziekte moet worden voorkomen. Rotary werkt hierbij samen met de Bill en Melinda Gates Foundation.

Lid worden van Rotary ?

De Rotary organisatie krijgt regelmatig de vraag: 'Hoe kan ik lid worden van Rotary ?'  Nu zijn er bepaalde regels voor het toetreden van nieuwe leden, bovendien hebben de clubs hun eigen beleid hiervoor. In de praktijk worden nieuwe leden meestal aangezocht door de leden van een Rotaryclub. Ook melden zich mensen die interesse hebben om lid te worden. Een dergelijke belangstelling stellen we zeer op prijs. Het is zeker mogelijk dat belangstellenden zelf kenbaar maken lid te willen worden van een Rotaryclub. Dat kan d.m.v. het geven van de gevraagde informatie op het formulier dat u via het aanklikken van onderstaande link kunt invullen. U kunt natuurlijk ook contact zoeken met Rotary Club Geleen.